Централен Балкан в интерактивна карта

Централен Балкан в интерактивна карта

16.11.2011, Север.bg

Интерактивна карта с GPS данни за Национален парк "Централен Балкан" вече е достъпна в интернет пространството. В нея е събрана информация за основните туристически маршрути с възможност за сваляне на GPS координати, подходящи за разглеждане в GPS приемник.

За всички екопътеки, исторически маршрути, летни и зимни туристически маршрути, маршрути за конен и велотуризъм са зададени входно-изходни пунктове от седемте паркови участъка: Тетевен, Клисура, Троян, Карлово, Калофер, Стоките и Тъжа.

В помощната карта са отбелязани и различните хижи и заслони на територията на парка, както намиращите се в него резервати. За още по-голямо улеснение на туристите картата предлага опис на местата за почивка и палене на огън, разрешени места за бивакуване, погледните места, спортните съоръжения и местата за екстремни спортове, както и съответните информационни центрове.

Интерактивната карта е условна, но дава възможност за сваляне на различен тип нагледна информация в различни формати: http://balkan-map.com

Виж пълния текст

назад