Gorichka.bg - Зеленият сайт

Клиент: Горичка
Уебсайт: first.gorichka.bg
Статус: онлайн
Дата на завършване: 11.02.2008
Категория: Онлайн издание
Поддръжка: 2008-2009

Горичка е инициатива на Магдалена Малеева, насочена към реализирането на позитивни екологични и медийни идеи. Уебсайтът е електронно списание, представящо информация за дейността на Горичка, публикации, проекти, събития и автори. Съдържанието на уебсайта може да се обновява изцяло от екипа на Gorichka.bg посредством специализирана система за управление на съдържанието.

От февруари 2007 потребителите могат да се регистрират, за да коментират статиите в списанието, а по-късно - и да участват във форума към сайта. От м. март работи и калкулатор за въглеродни емисии, които могат да се откупят онлайн и средствата да се реализират в следващата кампания за засаждане на дръвчета. От юни 2007 Gorichka.bg има английска версия с пълната функционалност на българската.

От януари 2008 уебсайтът е с обновен външен вид и "горещи" новини. От 2009 сайтът е преобразуван на Онлайн ресурсен център към новия сайт на Gorichka.bg.

Екип

Графична концепция: Fontan2
Потребителски интерфейс (front-end разработка), форум интерфейс (phpBB тема), back-end разработка и CMS, поддръжка: Pixelflower

Виж всички проекти